speedrent.hu | A házhozszállító gépkölcsönző

H-P: 08:00-19:00
Szo: 08:00-19:00

H-P: 07:00-20:00
Szo: 07:00-20:00

Most hívjak szakit vagy ne hívjak? Ez mindig nehéz kérdés, ha belevágunk egy jó kis otthoni felújításba. Sok mindent kell mérlegelni: lesz-e az elvégzendő feladatra időm, van-e egyáltalán hozzá kedvem, nem vállalom-e túl magamat – stb. stb.

Egy biztos: burkolni ne kezdjünk hozzá mindenféle előképzettség nélkül, mert aztán szomorúan nézhetjük az eredményt, nem fog futni a fuga, csak mi fogunk kifutni a világból a bosszúságtól!

Ahol nagyon számítanak a miliméterek és a külalak, ne ott próbáljuk ki először a rátermettségünket és a kézügyességünket! Viszont verhetünk le csempét, döngölhetünk sódert, csiszolhatunk falat, és még van rengeteg dolog, amit bárki el tud végezni. A desktruktív munkát biztosan:-) Lehet kicsit fog fájni utána itt, meg ott, az izomláz garantált, de azért van abban valami felszabadító és örömteli, ha mi magunk oldjuk meg a dolgot.

A bátrabbak és ügyesebb kezűek pedig nyugodtan megpróbálkozhatnak egy laminált padló lerakásával vagy akár a térkövezéssel is: tényleg csak a kitartásunkon (és persze sokszor a pénztárcánkon) fog múlni, milyen feladatokat delegálunk magunkhoz, és miket végeztetünk el majd pénzért, másokkal.

Áthívhatunk hétvégén egy barátot és pár sör kiséretében lehet megoldjuk magunk a feladatot: sok példa van rá, egyre több.  Az emberek ma már bárminek utána tudnak nézni a Google-on, mit, hogyan kell csinálni.  Az Internet persze sokszor tele van hülyeséggel, de azért aki rászánja az időt, gyorsan feltérképezheti, hogy egyes, szakmunkáknak definiált dolgokat hogyan tudna saját maga is kiviteleztni.

Hát, ha már kiokosítottuk magunkat, bekészítettük a sört és teleszívtuk magunkat lelkesedéssel, vágjunk bele!

Egyedül nem megy.  Egyedül nem megy! Énekelte Kern András és Garas Dezső a Ripacsok című filmben. Hát ez szinte mindenre igaz, de a felújításra, építőipari munkákra biztosan! Ki vagy mi lesz a segítségünkre? Jó esetben a párunk,  a család, egy barát, a szomszéd Józsi, de valaki csak-csak.

És ha gyors és szép eredményt akarunk, egy profi gép! Egy eszköz, ami maga lesz a megváltás, ha egyébként a munkának nélküle kezdtünk hozzá. Le lehet verni a csempét egy kalapáccsal és egy vésővel, csiszolhatjuk a mennyezetet létrán állva, egyensúlyozva, csiszolópapírral a kezünkben, csak nem érdemes: a testünk és az elménk egy idő után egyszerre fog lázadni a megpróbáltatások ellen. Fájni fog! Mindenhogyan.

Hát spóroljuk meg ezt magunknak, és használjunk megbízható, márkás, profi gépeket, ami majd helyettünk elvégzi a munka dandárját!  A gépkölcsönzés kifejezetten az olyan feladatokra való, ami ad-hoc, és fölösleges megvásárolni hozzá az eszközt, letudjuk a melót, és utána már nem lesz rá szükségünk. Egy just in time szolgáltatás, akkor és addig vesszük igénybe, amikor és ameddig kell.

Pár ezer forintért kiaknázhatjuk egy olyan gép tudását, amit ha bemennénk a boltba, lehet több százezer forintért vásárolhatnánk meg. Az eredmény pedig olyan lesz, amilyet szeretnénk.

A gépkölcsönzéskor ne ijedjünk meg a kauciótól! Egy valamire való gépkölcsönző biztosítékot fog kérni arra, hogy amíg a gépét használod, Te is nála hagyj valamennyi értéket, pénzt. Ez általában köszönő viszonyban sincs a gép árával, így a nagyobb kockázat nem a Tiéd lesz. A bérleti szerződés is ugyanilyen fontos: mindkét felet védeni fogja, egy korrekt ügylethez elengedhetetlen. Inkább szánjunk 1-2 percet a bérlés feltételeinek a tanulmányozására és a ’papirozásra’, mintsem majd utólag szembesüljünk azzal, hogyha bármi váratlan gikszer adódik, nem biztos, hogy  egyetértésre fogunk tudni jutni a bérbeadóval.

Összegzésképpen:

Ha érezzük magunkban az erőt, és a feladat nem mutat túl a képességeinken, vágjunk bele! Legyen segítségünk: kérjük meg családunkat, barátainkat. Használjunk profi gépeket, amik sokszorosan megkönnyítik majd a dolgunkat! És ehhez éljünk a gépkölcsönzés szolgáltatás adta előnyökkel.

AKCIÓK

BEMUTATKOZÁS

GÉPKERESŐ

TUDNIVALÓK